nieuws

Pensioenfonds BPL koopt 55 duurzame woningen

Beleggingen

Bedrijfspensioenfonds voor de Landbouw (BPL) heeft via Syntrus Achmea Real Estate & Finance 55 zeer energiezuinige woningen aangekocht in Veenendaal.

De woningen aan de Ambachtstraat worden ontwikkeld door VolkerWessels Vastgoed en Boschveen Projectontwikkeling. De oplevering staat gepland in het vierde kwartaal van 2016.

De energienota-nul-woningen variëren in oppervlakte tussen de 117 en 136 m2. Zij worden aangeboden in het betaalbare segment van de vrije sector huur. Bijzonder is dat de bewoners geen gas en vrijwel geen elektriciteit gebruiken. Dat komt door de zeer hoogwaardige isolatie, waaronder triple beglazing. Zonnepanelen op het dak leveren voldoende energie om het huishouden te kunnen draaien. Een luchtwarmtepomp zorgt voor efficiënte opwekking van warmte voor het tapwater en de ruimteverwarming. De traditionele gasaansluiting behoort tot het verleden.

 

Reageer op dit artikel