nieuws

M7 koopt veertien panden voor 86,4 miljoen

Beleggingen

M7 Real Estate heeft via twee transacties een portefeuille van tien kantoor- en bedrijfsruimten en een portefeuille van vier woonboulevards gekocht. Volgens de akten van levering bedraagt de prijs 86,4 miljoen euro.

M7 koopt veertien panden voor 86,4 miljoen

De pan-Europese onroerendgoedbelegger maakte de transacties 11 februari bekend in een persbericht. Verkoper van de tien kantoor- en bedrijfsruimten (48.480 m2) is Stichting Achmea Dutch Office Fund. Onder de huurders zijn Oranjewoud, Peek Traffic, Perfect Call, VGZ en Das. De prijs bedraagt 35,157 miljoen euro. De portefeuille omvat:

  – een kantoorgebouw van 2.022 m2 aan Mr. B.M. Teldersstraat 13 in Arnhem

  – twee kantoorgebouwen (in totaal 5.000 m2) aan Westbroek 36 en 48-60 in Breda

  – een kantoorgebouw van 7.676 m2 aan Monitorweg 29 in Almere

  – twee kantoorgebouwen aan Transistorweg 20 en 24 (in totaal 2.400 m2) in Almere

  – een kantoorgebouw van 4.886 m2 aan Nieuw-Eyckholt 208 in Heerlen

  – een kantoorgebouw aan Paul-Henri Spaaklaan 7 met 200 parkeerplaatsen in Maastricht

  – een kantoorgebouw aan Aert van Nesstraat 25 in Rotterdam

  – twee kantoor/bedrijfsgebouwen met 2.700 m2 bedrijfs- en 5.400 m2 kantoorruimte aan Basicweg 16 in Amersfoort.

 De woonboulevards liggen aan de Borgstee in Assen, Martin Luther Kingsingel in Drachten, Energieweg in Emmeloord en Nijbracht in Emmen. De prijs voor de vier retailobjecten met een totale oppervlakte van 100.000 m2 bedraagt 50,7 miljoen euro. Onder de huurders zijn Carpetright, Bruynzeel keukens, Beter Bed, Swiss Sense, Praxis, Leen Bakker, Gamma, Decokay, Pronto Wonen en Kwantum. De verkoper is Retail Fund Noord.

M7 Real Estate vermeldt in het persbericht ook de aankoop van gebouw New Frontier aan Deltechpark 39 in Delft, waarover Vastgoedmarkt op 28 januari al berichtte. Dat pand werd van 12,145 miljoen euro gekocht van Synchroon.

De aankopen gebeurden voor M7 EREIP III. De portefeuille van dat fonds heeft nu een omvang van 182.000 m2. De strategie is value-add gebaseerd op een stabiele huurstroom. Het fonds belegt in retail-complexen, kantoor- en bedrijfsgebouwen, in Duitsland en Nederland. Het Fonds is actief sinds december 2015 en heeft een geïnvesteerd vermogen van meer dan 85 miljoen euro.

Jones Lang La Salle adviseerde Stichting Achmea. Van Doorne trad op als juridisch adviseur van M7 EREIP III.

Reageer op dit artikel