nieuws

Geneba koopt drie objecten in Duitsland

Beleggingen

Geneba Properties uit Amsterdam kocht een Duitse vastgoedportefeuille van ontwikkelaar en belegger metaWerk. Dit is de negende transactie voor Geneba, na twee aankopen in Nederland en zes in Duitsland sinds begin 2015.

Geneba koopt drie objecten in Duitsland

De nieuwe investering voegt 38.979 m2 industriële en logistieke ruimte toe aan Geneba’s portefeuille. De aanwinsten bestaan uit drie objecten in Leipzig (Am Exer 9), Chemnitz (Johann-Esche-Str. 2) en Amberg (Jubatus-Allee 3). Alle drie de objecten worden verhuurd aan automobieltoeleveranciers en logistieke dienstverleners.

De aankoop is deels gefinancierd met de opbrengst van een claimemissie, waarmee Geneba samen 207 miljoen euro nieuw eigen vermogen opbracht. De waarde van Geneba’s vastgoedportefeuille is gestegen met 307 miljoen sinds januari 2015.

Geneba werd geadviseerd bij deze transactie door Clifford Chance, CBRE en REAG.

 

Chemnitz

 

Leipzig

 

Amberg 

Reageer op dit artikel