nieuws

Credit Suisse koopt Gebouw Weena

Beleggingen

Een vastgoedfonds van Credit Suisse heeft voor 51,6 miljoen euro (Kadaster) Gebouw Weena gekocht van de Chalet Group. Het kantoorgebouw van 17.000 m2 in het centrum van Rotterdam, nabij het Rotterdam Centraal, beschikt over 480 parkeerplaatsen.

Credit Suisse koopt Gebouw Weena

De acquisitiestrategie van het betreffende fonds is gericht op gebouwen waaraan waarde kan worden toegevoegd (‘value-add opportunities’) op goede locaties. Het gebouw behoorde ooit tot de portefeuille van Kantorenfonds Nederland (KFN).  

Volgens Franciska Fischer, fondsmanager bij Credit Suisse Real Estate Investment Management, past de nieuwe aankoop perfect in het fonds. Het gebouw zal waarschijnlijk deels worden gerenoveerd om de leegstand te verminderen en de waarde te verhogen. De leegstand bedraagt momenteel 35 procent.

Cyclus Property uit Amsterdam onderhandelde namens de koper in deze ‘off-market’-transactie. JLL stond Credit Suisse REIM bij met de technische en commerciële due diligence, terwijl Loyens & Loeff koper fiscaal en juridisch adviseerde.

Credit Suisse REIM is al 17 jaar actief in de Nederlandse vastgoedmarkt. De vastgoedportefeuille hier bestaat uit 23 objecten in steden zoals Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Bedoeling is om de Nederlandse portefeuille verder uit te bouwen.

Reageer op dit artikel