nieuws

Amvest koopt 49 woningen in Groningen

Beleggingen

Van Wijnen ontwikkelt en bouwt voor Amvest 49 vrijesectorwoningen in Groningen. De partijen sloten daartoe 29 maart een turnkey-overeenkomst.

Amvest koopt 49 woningen in Groningen

Van Wijnen Noord begint in december 2016 met de bouw en verwacht de woningen in het tweede kwartaal van 2017 op te leveren aan Amvest. De woningen worden opgenomen in de beleggingsportefeuille van het Amvest Residential Core Fund (ARC Fund).

‘Deze aankoop is in lijn met de focus van het ARC Fund op specifieke doelgroepen en steden. Door de verstedelijkingstrend, die volgens recent onderzoek van Amvest doorzet, is het voor het fonds interessant om te investeren in een stad als Groningen’, zegt Wim Wensing, directeur investment management van Amvest.

De 49 woningen zijn ontwikkeld op basis van het Woonplatform-concept van Van Wijnen, waarbij een uniforme basiswoning snel en flexibel is aan te passen aan de wensen van de koper. Venster Architekten uit Gouda is verantwoordelijk voor het ontwerp. Aqua Vastgoed begeleidde de verkoper bij de samenwerking.

Het project is een ontwikkeling Van Wijnen Projectontwikkeling en omvat in totaal ongeveer 110 woningen. Na de 49 woningen voor Amvest moeten er nog ongeveer zestig koopwoningen voor particulieren komen.

Reageer op dit artikel