nieuws

Aedifica koopt voor 30 miljoen zorgvastgoed

Beleggingen

Aedifica heeft op 29 februari een eerste investering gedaan in Nederlands zorgvastgoed. Het Belgische beursgenoteerde bedrijf heeft voor 30 miljoen euro vier kleinschalige particuliere woonzorglocaties in het hogere marktsegment gekocht.

Verkoper is DS Verzorgd Wonen, dat is opgegaan in Domus Magnus. Domus Magnus blijft voor de lange termijn aan de locaties verbonden als zorgexploitant. De portefeuille bestaat uit twee woonzorglocaties in Baarn en Hilversum, een woonzorgproject in Hilversum (Walgaerde) en een te verbouwen woonzorgcomplex in Deventer (Molenenk). 

De complexen zijn gericht op de huisvesting van senioren met een hoge zorgbehoefte. Aedifica is sinds 2006 genoteerd aan de Euronext Brussel en gespecialiseerd in huisvesting van senioren. De snelle groei van Aedifica is gerealiseerd door op te treden als langetermijnbelegger en strategisch partner voor zorgverleners.Het bedrijf heeft de portefeuille de afgelopen jaren uitgebreid in Duitsland en ziet Nederland als een natuurlijke vervolgstap.

Stefaan Gielens, ceo Aedifica: ‘Investeren in Nederlands zorgvastgoed is een logische stap voor Aedifica. Deze strategie is toegespitst op de noden die voortvloeien uit de vergrijzingsgolf, en dus bij uitstek op de huisvesting voor senioren. Nederland biedt op dit vlak belangrijke investeringsmogelijkheden. De groei en consolidatie van de private zorgoperatoren is er net begonnen en, zoals in andere Europese landen, zal de rol en het belang van gespecialiseerde zorgvastgoedinvesteerders zowel in de particuliere als in de reguliere zorgsector er ongetwijfeld nog toenemen. Aedifica start vandaag dan ook een langetermijnverhaal in Nederland, zoals eerder in België en Duitsland.’

Aedifica’s toetreding tot de Nederlandse markt en verdere opbouw van de portefeuille wordt begeleid door ABN Amro Real Estate Advisory. Andy Kloppenburg, director ABN Amro Real Estate Advisory: ‘De ingrijpende veranderingen in de zorg hebben een grote impact op de vraag naar huisvesting. Dit raakt niet alleen vastgoedbeleggers, maar ook woningcorporaties, zorggroepen en private zorgpartijen. Op basis van ons strategisch dialoog met de diverse stakeholders verwachten we in de komende periode te kunnen blijven ondersteunen bij de realisatie van nieuwe samenwerkingsverbanden.’ 

Reageer op dit artikel