nieuws

Vivare verkoopt 600 woningen aan Soros

Beleggingen

Woningcorporatie Vivare verkoopt per 1 maart een portefeuille van ruim 600 woningen in de gemeenten Arnhem, Duiven, Westervoort, Renkum, Rheden en Overbetuwe aan QSP ESS, meldt de Gelderlander.

Vivare verkoopt 600 woningen aan Soros

De koper zou een investeringsmaatschappij zijn van de Amerikaanse belegger Soros. De woningportefeuille wordt beheerd door Hoen Vastgoedbeheer.

De transactie zou tot stand zijn gekomen via bemiddeling van ABC Capital in Arnhem. ABC onthoudt zich echter van commentaar. Het transactiebedrag bedraagt volgens de krant circa vijftig à zestig miljoen euro. De huurstroom van deze portefeuille is niet bekend. Soros heeft al meer huurwoningen in Nederland overgenomen. Half januari kocht hetzelfde vehikel al een portefeuille van bijna 500 woningen voor 53,6 miljoen euro van twee particuliere beleggers.

De verkoop zat al geruime tijd in de pen maar nader onderzoek was nog nodig van de Autoriteit Woningcorporaties. Deze heeft onlangs groen licht gegeven voor de overdracht. De woningen variëren van eengezinswoningen tot appartementen en sociale huurwoningen tot woningen in de vrije sector. Directeur Eric Angenent van Vivare stelt dat de verkoop niet is ingegeven door financiële nood. Het kapitaal wordt opnieuw geïnvesteerd in de woningvoorraad van Vivare.

Reageer op dit artikel