nieuws

Royal Properties belegt in bedrijfspand en woningbouw Delft

Beleggingen

Royal Properties Group heeft voor 3,3 mijloen euro een bedrijfspand van 3.500 m2 en een grondpositie van ongeveer 8.250 m2 aan Mercuriusweg 1 in Delft gekocht van Staedion. Going Dutch Development zal er zeventig appartementen ontwikkelen.

Royal Properties belegt in bedrijfspand en woningbouw Delft

Verkoper is woningcorporatie Staedion. De opbrengst van het commerciële vastgoed investeert Staedion in sociale woningbouw en –beheer. Het bedrijfspand is verhuurd aan Ipse de Bruggen. De naast het pand gelegen gronden worden ontwikkeld voor woningbouw. In de eerste fase worden ongeveer zeventig appartementen gerealiseerd.

Royal Properties Group is een private, internationale vastgoedpartij met een Nederlandse achtergrond. In Nederland, België en enkele andere Europese landen in Europa bezit Royal Properties een uitgebreide projecten- en beleggingsportefeuille. De aankoop door Royal Properties Group werd geïnitieerd door Going Dutch Development (GDD), een in 2015 gestarte samenwerking van Erik Röling en Paul Trip.

GDD zal de ontwikkeling van de wooneenheden begeleiden, in naam en voor rekening van The House of Development, de ontwikkeldivisie van Royal Properties Group en Borgvast, de vaste samenwerkingspartner voor Nederland van de Royal Properties Group. Het ontwerp van de woningen wordt vervaardigd door rphs+ uit Voorburg.

Paul Trip, tot een jaar geleden directeur van AM Real Estate Development, kan nog niet zeggen wanneer de bouw begint. ‘De locatie heeft nog geen woonbestemming. We gaan daarover in gesprek met Delft. Op de locatie is ruimte voor fors meer woningen. Aantallen kunnen we echter nog niet noemen.’ Going Dutch Development heeft nog meer projecten in de pijplijn. ‘We zijn bezig met verschillende acquisitietrajecten door heel Nederland. Het gaat om woning- en winkelprojecten die we ontwikkelen voor derden. Zelf nemen we geen vastgoed in belegging.’

Reageer op dit artikel