nieuws

Round Hill koopt voor nog eens 60 miljoen aan woningen

Beleggingen

Round Hill Capital heeft vier portefeuilles met in totaal 954 woningen voor ongeveer 100 miljoen gekocht. Verkopers zijn Amvest, MN en particuliere beleggers in onroerend goed.

De 954 woningen hebben een totaal vloeroppervlak van meer dan 82.300 m2. Op 1 februari werd al bekend dat Round Hill voor 40 miljoen euro 400 woningen van de particuliere beleggers had overgenomen. Die aankoop is onderdeel van de op 2 februari aangekondigde transacties. Met deze nieuwe acquisities komt de totale portfolio van Round Hill in Nederland op meer dan 8.000 eenheden. 

Van Amvest Investment Managemen heeft Round Hill Capital een woningportefeuille van 184 woningen. De portefeuille is verdeeld over negen complexen verspreid over Nederland en omvat zeventien eengezinswoningen, 167 appartementen en 139 parkeerplaatsen. De koopsom is niet bekendgemaakt. Capital Value begeleidde Amvest bij de verkoop van de portefeuille. De Brauw Blackstone Westbroek trad op als juridisch adviseur voor Amvest. Kees van Harten, directeur Capital Value: ‘Wij constateren dat er nog steeds een grote vraag is naar portefeuilles van deze omvang. Zowel beleggers uit binnen- als buitenland toonden interesse in deze portefeuille.’

MN verkocht aan Round Hill een woningportefeuille van 264 woningen. De portefeuille is verdeeld over tien complexen en omvat 82 eengezinswoningen, 182 meergezinswoningen en garages, bergingen en parkeerplaatsen. Capital Value adviseerde MN bij de verkoop. De woningen liggen voornamelijk in Gelderland en Zuid-Holland, onder meer in Den Haag, Voorburg, Apeldoorn, Dieren en Huissen. ‘Deze verkoop en daarnaast onze aanzienlijke acquisitie nieuwbouw opgave dragen bij aan onze ambitie de woningportefeuille te verjongen’, aldus George van Hooijdonk, hoofd Onroerend Goed Nederland bij MN.

Marijn Snijders, directeur Capital Value: ‘Voor deze portefeuille was interesse van diverse beleggers uit zowel binnen- als buitenland. De uiteindelijke verkoop aan Round Hill is in lijn met de resultaten van ons onderzoek onder internationale beleggers. De interesse van deze groep beleggers in Nederlandse huurwoningen blijft onverminderd hoog. Round Hill was de afgelopen twee jaar de belangrijkste internationale belegger in Nederlandse woningen met een totaal volume van ruim 8.000 woningen.’

Michael Bickford, oprichter en CEO van Round Hill, zegt gecommitteerd te blijven aan ‘onze investeringsbenadering in Nederland’. ‘We verwachten dat we door zullen gaan met het aankopen van vergelijkbare assets, alsmede aan de uitbreiding van onze residentiele portfolio in de rest van Europa.’ Round Hill heeft meer dan 100.000 woningen in Europa gekocht en gemanaged en is een van de grootste private verhuurders in zowel Nederland als Tsjechië. De juridisch adviseur van Round Hill bij de aankoop was Loyens & Loeff en de aankoop van de portfolio’s werd gefinancierd door ABN Amro. 

 

Reageer op dit artikel