nieuws

Round Hill koopt voor 40 miljoen woningportefeuille

Beleggingen

Round Hill Capital heeft een woningportefeuille met 400 woningen verspreid door heel Nederland gekocht van een aantal particuliere beleggers. De koopsom bedroeg ongeveer 40 miljoen euro.

Dat meldt ABC Capital, die de niet nader genoemde particuliere beleggers heeft bijgestaan in het verkoopproces. De Mixed Residential Portfolio Holland bestaat uit 200 eengezinswoningen en 200 appartementen en is verspreid over Nederland. Het gaat zowel om sociale als vrijesectorhuurwoningen. Daarnaast bevat de portefeuille verschillende onzelfstandige eenheden en commerciële units.

De portefeuille is verkocht via een besloten en gestructureerd verkoopproces, waarbij middels een zogenaamde voorronde een beperkt aantal beleggers is geselecteerd. ABC Capital heeft zomer 2015 na een aantal selectierondes de exclusieve opdracht geaccepteerd voor coördinatie van het dispositieproces.

Round Hill Capital zei vorig jaar tegen Vastgoedmarkt in Nederland een portefeuille met 20.000 woningen op te willen bouwen. De eerste aankoop deed het Britse fonds in juni 2014 toen het voor 180 miljoen euro een portefeuille met 1.534 woningen van CBRE Global Investors kocht. Daarna volgden acquisities van Staalbankiers (465 woningen) en wederom CBRE GI (500 woningen, 54 miljoen euro). De laatste grote aankoop deed het Britse fonds eind 2014 toen het de hand legde op bijna 3.800 woningen van het Wooninvesteringsfonds voor 355 miljoen euro. Deze transactie werd medio 2015 afgerond.

De portefeuilleverkoop via ABC is een van de grotere woningbeleggingstransacties van 2016. Volgens ABC Capital zullen er binnenkort nog verschillende volumineuze woningportefeuilles worden afgerond. ABC Capital zal er een aantal binnenkort zelf bekend maken, zegt Jurgen de Zwart, directeur ABC Capital. Hij stelt dat voor deze woningportefeuille veel interesse was van met name internationale beleggers.

‘Dit bevestigt het beeld dat buitenlandse beleggers zeer actief zijn op de Nederlandse woningbeleggingsmarkt. Het geeft niet alleen aan dat buitenlandse beleggers zich oriënteren, maar ook dat deze partijen bereid zijn transacties te effectueren en zich hiermee voor langere tijd wensen te committeren in Nederland.’

 

Reageer op dit artikel