nieuws

QSP ESS koopt woningen voor 53,6 miljoen euro

Beleggingen

De buitenlandse private investeerder QSP ESS heeft een woningportefeuille met bijna 500 woningen verspreid over Nederland voor 53,6 miljoen euro gekocht van twee particuliere beleggers.

Dat weet Vastgoedmarkt Research op basis van Kadaster-cijfers. QSP ESS bv is een volle dochter van het op de Kaaiman eilanden gevestigde QSP ESS Ltd. Verkoper zijn twee particuliere beleggers, plus de beleggingsvehikels Rozendaalse Woning Combinatie (RWC), AVB Vastgoed, Midned Holding en Midned Properties.

De portefeuille omvat ongeveer 283 grondgebonden woningen en 200 appartementen. Het grootste cluster van 212 eengezinswoningen met tuin en toebehoren, complex Arnhem Vredenburg, ligt aan Finsterwoldepad 58-­72 (even) en Marumplantsoen 10-­15 (even/oneven) in Arnhem. De woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlak van 132 m2. Het grootste cluster van 55 appartementen verdeeld over meerdere complexen ligt aan onder meer Benzenraderweg 219 en Wannerplein 44 in Heerlen. De woningen variëren van 42 m2 tot 59 m2 en beschikken over bergingen in de kelder.

ABC Capital laat in een separaat persbericht weten dat het de portefeuille eind 2015 namens twee niet nader genoemde particuliere beleggers heeft verkocht. Deze Dutch Residential Portfolio bestaat uit bijna 300 eengezinswoningen en ongeveer 200 appartementen. De portefeuille is verkocht via een besloten en gestructureerd verkoopproces met bijzondere kenmerken, waaronder een zogenaamde voorronde en een dataroom met vooruitstrevende toepassingen.

Vincent R. Walland MRICS, manager woningbeleggingen ABC Capital: ‘Voor verwerving van deze woningportefeuille was veel interesse van met name internationale beleggers. Het grote aantal eengezinswoningen in de portefeuille zorgde voor bovengemiddelde interesse vanuit deze kopersdoelgroep. De koper is voornemens de complexen langjarig in portefeuille te houden.’

De verdere samenstelling van de portefeuille is volgens Vastgoedmarkt Research als volgt: 

 • Woonhuizen in Apeldoorn, Assen, Beuningen, Dronten, Eemnes, Gennep, Harderwijk, Heerlen, Hoevelaken, Holten, Hoogeveen, Huizen, Papendrecht, Stadskanaal, Hellevoetsluis, Helmond, Sint Geertruid, Wijk bij Duurstede, Winsum, Zuidlaren, Born en Enschede.
 • Enkele appartementen in Deventer, Eindhoven, Druten, Heythuysen en Landgraaf.
 • 24 appartementen in Arnhem aan onder andere Klaverlaan en 212 grondgebonden woningen aan onder andere Ruigezandplantsoen, Marumplantsoen en Meerlandpad,
 • 9 appartementen aan onder andere Van Hogendorplaan 34a in Doetinchem,
 • 7 appartementen aan Putstraat/Veldhofstraat in Eygelshoven,
 • 8 appartementen aan onder andere De Vlet 60 in Grou,
 • ongeveer 55 appartementen aan onder andere Wannerstraat 169 in Heerlen,
 • een appartement aan Leeuwenhoeklaan 6­2 in Hengelo,
 • 8 appartementen in Kerkrade.
 • 25 woonhuizen aan onder andere Schoener 1210 in Lelystad,
 • 12 woonhuizen in Roden,
 • 16 appartementen in Tilburg,
 • 15 appartementen in Utrecht,
 • 24 appartementen in Venlo en
 • 10 woonhuizen in Zwaag.
Reageer op dit artikel