nieuws

Bouwinvest voegt tachtig woningen toe aan zorgfonds

Beleggingen

Bouwinvest Healthcare Fund laat door AIG Careconcepts tachtig intramurale zorgwoningen ontwikkelen aan het Ingenhouszhof in Amsterdam Watergraafsmeer.

Daartoe hebben partijen een overeenkomst gesloten. Bouwinvest plaatst de woningen in zijn zorgvastgoedfonds. Stichting Amsta zal de woningen huren. De drie partijen werkten ook samen bij de recente transformatie van de naastgelegen 66 wooneenheden aan de Van ’t Hofflaan in Amsterdam Watergraafsmeer. Dit keer gaat het niet om transformatie maar nieuwbouw. De tachtig intramurale zorgwoningen komen in het complex genaamd Ingenhouszhof deel B. Stichting Amsta is ook hier de zorgaanbieder in dit complex.

De nieuwbouw van deel B komt in de plaats van de huidige 55 seniorenwoningen die niet meer voldoen aan de moderne eisen. Bouwinvest zal de woningen verhuren aan Stichting Amsta. De verkoop en terughuur van Ingenhouszhof maken het voor Stichting Amsta mogelijk ook op lange termijn kwalitatief hoogwaardige zorg te blijven bieden in de Watergraafsmeer. De tachtig woningen zijn er speciaal voor ouderen (veelal 70+) die wel zorg behoeven maar eigenheid en individuele levensruimte belangrijk vinden. De oplevering van Ingenhouszhof deel B staat gepland voor begin 2018.

Reageer op dit artikel