nieuws

ASR koopt veertig woningen Nieuwegein van Sustay

Beleggingen

ASR Vastgoed Vermogensbeheer heeft veertig levensloopbestendige huurappartementen aan de Van Reeslaan in Nieuwegein gekocht van huurwoningontwikkelaar Sustay.

Het betreft een turn-key overeenkomst. ASR doet deze investering namens het ASR Dutch Core Residential Fund. Thunnissen Bouw uit Heemstede neemt de realisatie van de woningen voor zijn rekening. Het appartementengebouw is ontworpen door Bureau 070 uit Den Haag. De benodigde vergunningen zijn aangevraagd. De bouw van het project start naar verwachting medio 2016 en de appartementen worden in het derde kwartaal van 2017 opgeleverd.

De appartementen zijn gelegen nabij wijkvoorzieningen en het stadscentrum van Nieuwegein. Ze zijn geschikt voor senioren, jongere stellen en kleine gezinnen. Bij de ontwikkeling is rekening gehouden met de woonbehoefte in de wijk Jutphaas en de beleidswensen van de gemeente Nieuwegein. Deze is er onder meer op gericht om senioren voor de wijk te behouden.

Robbert van Dijk, fund director ASR Dutch Core Residential Fund, noemt de aankoop een ‘goede aanvulling op de portefeuille’. ‘De regio Utrecht wordt gekenmerkt door een sterke economische groei en goede demografische ontwikkelingen. Met name in Nieuwegein zijn in de jaren zeventig massaal jonge gezinnen gaan wonen. Deze mensen zijn nu op een zekere leeftijd gekomen, waardoor er veel interesse is in huurappartementen.’ Sustay, dat veel samenwerkt met corporaties en institutionele beleggers, heeft nu 800 huurwoningen in ontwikkeling en aanbouw.

 

Reageer op dit artikel