nieuws

Ymere verkoopt duizend woningen aan Woonwaard

Beleggingen

Woningcorporatie Ymere verkoopt een groot deel van haar bezit in de regio Alkmaar aan woningcorporatie Woonwaard. De corporaties hebben donderdag een contract ondertekend voor de overname van ruim duizend sociale huurwoningen.

Ymere verkoopt duizend woningen aan Woonwaard

Ymere verkoopt het bezit om zich te concentreren op een aaneengesloten woningmarktgebied in de noordelijke randstad. Dit is in lijn met de nieuwe Woningwet, die grenzen stelt aan het werkgebied van corporaties. Voor Woonwaard, de grootste corporatie in de regio Alkmaar, is de overname een logische aanvulling van de portefeuille.

De transactie omvat naast de ruim duizend sociale huurwoningen ook vier bedrijfspanden en een verzorgingshuis. De woningen, die staan in Sint Pancras, Koedijk, Alkmaar, Heerhugowaard en Noord-Scharwoude, worden per 1 februari overgedragen aan Woonwaard. De betrokken huurders zijn inmiddels geïnformeerd.

Ymere gebruikt de opbrengst van de verkoop onder meer voor nieuwe investeringen en het aflossen van leningen. Woonwaard kan de lening voor de overname financieren uit de lopende exploitatie. De aankoop heeft daarmee geen gevolgen voor investeringen, onderhoud of huurbeleid. 

De huurwoningen in de vrije sector en overig commercieel vastgoed van Ymere in de regio Alkmaar worden naar verwachting in een later stadium verkocht. DTZ Zadelhoff heeft deze transactie namens koper Woonwaard begeleid. De juridische advisering namens Woonwaard deed Houthoff Buruma.

Reageer op dit artikel