nieuws

Woningbouw op landgoed Maarssen

Beleggingen

Leeuwenpoort heeft het landgoed Doornburgh van 9 hectare in Maarssen aangekocht van de Priorij Emmaus. De ontwikkelaar in historisch vastgoed gaat er woningen en wellicht een museum realiseren.

Bij deze herontwikkeling gaat Leeuwenpoort van de aanwezige cultuurhistorische waarden van dit landgoed en wordt gestreefd naar een verdere verbetering hiervan. Voor de gebouwen wordt aan een woonbestemming gedacht met uitzondering van de Priorij. Dit kloostergebouw met een metrage van meer dan 6.000 m2 is in 1966 gebouwd in de stijl van de Bossche School.

 

Gelet op het bijzondere karakter van de Priorij bestaat de intentie om te komen tot een museaal concept. Aanleiding voor de verkoop is het sterk afgenomen aantal Zusters, behorende tot de Kanunnikessen van het Heilig Graf. De zorg voor het rijksmonumentale landgoed gaat langzamerhand de kracht van de gemeenschap te boven. De zusters zullen in ieder geval tot eind 2016 op het landgoed blijven wonen.

 

Reageer op dit artikel