nieuws

Vastned verkoopt niet-strategisch vastgoed

Beleggingen

Vastned heeft eind 2015 in Nederland voor 15,2 miljoen euro aan niet-strategisch vastgoed verkocht. De bezittingen zijn gemiddeld fractioneel boven de boekwaarde van de hand gedaan.

Het gaat om een groot aantal winkelunits, appartementen en kantoorruimtes in Capelle a/d IJssel, Houten, Middelburg en Rotterdam. In Capelle a/d IJssel verkocht Vastned een retail warehouse bestaande uit drie grootschalige retailunits met een totale winkeloppervlakte van ruim 13.000 m2. Het retail warehouse maakt deel uit van Woonboulevard Capelle XL en de retailunits zijn verhuurd aan Baby Dump, Seats & Sofas en Woonstore Rotterdam. De koper was een internationale asset manager.

In Houten verkocht Vastned twee kantoorpanden van in totaal 2.400 m2 aan een lokale woningcorporatie die hier onder andere zorgappartementen wil gaan creëren. Verder werd een winkelpand in Middelburg verkocht aan een particuliere belegger. In Rotterdam verkocht Vastned vier horecapanden op het secundaire deel van de Lijnbaan en 15 winkelunits, voornamelijk verhuurd aan lokale huurders, en 24 bovengelegen appartementen aan de Zwart Janstraat. De koper was een lokale particuliere belegger.

Deze desinvesteringen dragen bij aan het verder verbeteren van de kwaliteit van de portefeuille en daarmee het behalen van stabielere en voorspelbaardere resultaten, aldus Vastned. Als gevolg van deze desinvesteringen komen financiële middelen beschikbaar om de portefeuille van premium city high street shops verder uit te breiden.

 

Reageer op dit artikel