nieuws

Union Investment koopt Klanderij voor 118 miljoen

Beleggingen

Union Investment heeft De Klanderij (20.000 m2) in Enschede voor 117.975.000 euro gekocht van ASR Dutch Prime Retail Fund.

Union Investment koopt Klanderij voor 118 miljoen

Dat blijkt uit de akte van levering. Het uit 2004 daterende winkelcentrum ligt aan het Van Heekplein in het stadscentrum, telt 54 units en is volledig verhuurd. In 2014 kreeg het als een van de eerste winkelcentra een BreeamNL-certificaat met de beoordeling Very Good. Union Investment neemt het winkelcentrum op UII Shopping Nr. 1. De portefeuille van het fonds omvat inclusief de nieuwste aankoop zeven objecten in België, Duitsland, Frankrijk, Nederland en Polen met een totale waarde van 470 miljoen euro.

‘Deze acquisitie betekent dat het vermogen van het fonds met zijn focus op Europees winkelvastgoed bijna volledig is geïnvesteerd. We voorzien een behoudende opvolger van UII Shopping Nr 1, gericht op gestage waardegroei en stabiele inkomsten’, zegt Christoph Schumacher, lid van het managementteam van Union Investment Institutional Property.

De Klanderij is een ontwikkeling van Foruminvest en Prowinko Groep. Fortis Vastgoed Beleggingen kocht het winkelcentrum in 2004 voor 110 miljoen euro van de ontwikkelaars. Die transactie werd destijds begeleid door KroesePaternotte. ‘Een evenwichtige prijs’, zegt Paul Schutte van KroesePaternotte over de bijna 118 miljoen euro die Union Investment nu op tafel heeft gelegd. ‘De Klanderij ligt gedeeltelijk op A1-stand sinds de verlegging van de passantenstromen, die het gevolg was van de opening van het winkelcentrum. Deze transactie illustreert dat goede winkelcentra nog steeds in trek zijn.’

The McDevitt Company bracht de transactie tot stand. CBRE adviseerde ASR Dutch Prime Retail Fund. Houthoff Buruma verleende de juridische diensten. Loyens & Loeff adviseerde Union Investment over de deal.

Reageer op dit artikel