nieuws

MRP koopt vier nieuwbouwprojecten

Beleggingen

Meijer Realty Partners (MRP) heeft vier nieuwbouwprojecten gekocht. Het gaat om een kantoorgebouw in Assen, grootschalige detailhandel in Duiven en een winkel en parkeergarage in Heerlen. Op basis van Kadastercijfers en schattingen komt Vastgoedmarkt uit op een koopsom van zo’n 43 miljoen euro.

MRP plaatst het vastgoed in een door haar te beheren vastgoedfonds. Verkoper van het project in Assen is KWP. De overige projecten betreffen ontwikkelingen van VolkerWessels-dochter Bouwontwikkeling Jongen.

Het kantoor in Assen bestaat uit 2.700 m2 vrij verhuurbare oppervlakte kantoor- en laboratoriumruimte en 75 parkeerplaatsen, is medio 2015 opgeleverd en volledig verhuurd aan PRA. Het winkelpand in Duiven bestaat uit 4.700 m2 en 200 parkeerplaatsen, is medio 2014 opgeleverd en volledig verhuurd aan Mediamarkt. De winkelruimte in Heerlen van 6.200 m2 is eind 2015 opgeleverd en volledig verhuurd aan Jumbo. De parkeergarage in Heerlen heeft 440 plaatsen en zal in het eerste kwartaal van dit jaar worden opgeleverd aan huurder Parking & Protection.

Het Kadaster vermeldt een koopsom van 5,65 miljoen euro voor het kantoor in Assen, gelegen aan Amerikaweg 18. Voor de Mediamarkt en parkeerplaatsen in Duiven heeft MRP 8,45 miljoen euro (Kadaster) neergelegd. De overige transacties zijn nog niet aan het Kadaster gemeld. De objecten in Heerlen vormen onderdeel van de grootschalige binnenstedelijke ontwikkeling het Maankwartier. Simmons & Simmons adviseerde koper op juridisch vlak. Van Gool Elburg Vastgoedspecialisten heeft deze transactie geïnitieerd en begeleid namens verkoper VolkerWessels. Houthoff Buruma was betrokken als juridisch adviseur namens verkoper. 

Reageer op dit artikel