nieuws

Hotelmarkt Duitsland naar nieuw hoogtepunt

Beleggingen

De hotel-investeringsmarkt in Duitsland heeft een nieuw hoogtepunt bereikt in 2015. BNP Paribas Real Estate, Colliers International, CBRE en JLL waren samen verantwoordelijk voor transacties ter waarde van ongeveer 4,4 miljard eurom, meldt Thomas Daily.

Het bedrag van 4,4 miljard euro is een stijging van 45 procent in vergelijking met het vorige record in 2014. BNPPRE verklaart dit record door de constante groei van het aantal overnachtingen, de levendige bouwactviteit en boven alles een blijvende groei van investeerders. Daarbij bieden hotels in vergelijking met ander vastgoed aantrekkelijke rendementen, aldus  JLL’s Ursula Kriegl. Investeerders uit Duitsland waren verantwoordelijk voor meer dan de helft van de transacties na de overheersende positie van buitenlandse investeerders in 2014. Laatstgenoemde groep was vooral erg sterk bij grote portefeuilledeals.  Bovengenoemde partijen verwachten weer een goed jaar in 2016. 

 

Reageer op dit artikel