nieuws

G&S Vastgoed verkoopt hotel Jaz aan Axa

Beleggingen

G&S Vastgoed heeft hotel Jaz Amsterdam aan De Passage in Amsterdam Zuidoost verkocht aan Axa Investment Managers – Real Assets namens een van haar klanten.

Jaz in the City is een nieuw concept, onderdeel van de Steigenberger Hotel Group. Hiervoor heette de hotelontwikkeling Kavel 17, een project van G&S Vastgoed. Dit project bestaat uit een kantoor, het entreegebouw van het Ziggo Dome en het Jaz Hotel. De drie gebouwen liggen in een U-vorm aan het plein dat toegang biedt tot het Ziggo Dome. G&S Vastgoed heeft het kantoor The New Loft Office en het entreegebouw in 2012 opgeleverd.

Jaz Amsterdam is een viersterrenplushotel dat beschikt over 247 kamers en elf suites. Na de opening in november heeft het hotel een hoge bezetting van kamers. Jaz heeft een bar, restaurant, conferencefaciliteiten en een spa. Daarnaast biedt het hotel directe toegang tot het Ziggo Dome. Jaz Amsterdam is het eerste hotel dat geëxploiteerd wordt onder de nieuwe merknaam Jaz in the City.

Puneet Chatwal, ceo van Steigenberger Hotels, noemt de opening ‘een belangrijke fase in onze uitbreidingsplannen’. ‘Naast Jaz Amsterdam zijn we bezig meer hotels te ontwikkelen in andere Europese metropolen.’ G&S rondt hiermee weer een project af in Amsterdam Zuidoost, waar de ontwikkelende belegger al 35 jaar actief is. De komende jaren is G&S er nog actief met de realisatie van het nieuwe hoofdkantoor van ING Group en de transformatie van Het Zandkasteel in samenwerking met het consortium.  

Van Gool Elburg Vastgoedspecialisten heeft G&S Vastgoed commercieel geadviseerd bij deze transactie. NautaDutilh heeft verkoper juridisch geadviseerd en Loyens & Loeff heeft de juridische advisering namens koper uitgevoerd. 

 

Reageer op dit artikel