nieuws

Goodman ontwikkelt 61.700 m2 logistiek Overbetuwe

Beleggingen

GiesbersGroep ontwikkelt in opdracht van Goodman Group een Europees distributiecentrum van 61.700 m2 voor logistiek dienstverlener Nabuurs Supply Chain Solutions. Het complex komt op Park15 in Overbetuwe.

De transactie is een van de grootste logistieke vastgoedprojecten die in de afgelopen twaalf maanden in Nederland getekend zijn. Nabuurs zal het gebouw van Goodman huren zodra de werkzaamheden afgerond zijn. De oplevering staat gepland voor begin 2017. Giesbers realiseert de ontwikkeling van het logistiek complex turnkey in opdracht van Goodman. De nieuwe faciliteit komt op het bedrijventerrein Park15 in de regio Arnhem-Nijmegen. De bouw begint in februari. Park15 aan snelweg A15 bestaat in totaal uit 85 hectare uitgeefbare grond en biedt kavels tot 17 hectare.

Nabuurs zal het nieuwe A-klasse distributiecentrum gaan gebruiken als shared service centre voor meerdere klanten. Het grootste deel van het gebouw zal worden gebruikt voor dienstverlening aan Kraft Heinz en SCA. Het duurzame edc biedt 60.266 m2 magazijnruimte, waarvan 3.000 m2 temperatuurgecontroleerd is. Daarnaast is er 1.435 m2 ruimte vrijgemaakt voor kantoren, ontmoetingsplekken en technische ruimtes. De nieuwe faciliteit is uitgerust met led-verlichting en bewegingssensoren om het energieverbruik en de CO2-uitstoot te verminderen.

Met het nieuwe distributiecentrum kan Nabuurs het bedrijf uitbreiden op een strategische locatie en een van onze belangrijkste klanten beter bedienen, stelt Ard Nabuurs, commercieel directeur van Nabuurs Supply Chain Solutions. Tijdens de transactie zijn de partijen geadviseerd door Oost. Nabuurs werd geadviseerd door Den Outer Vastgoed en Park15 door CBRE.

 

Reageer op dit artikel