nieuws

De Key verkoopt Lloyd Hotel Amsterdam

Beleggingen

Woonstichting De Key heeft het Lloyd Hotel aan Oostelijke Handelskade 34 voor 18 miljoen euro verkocht aan Rocco Veenboer.

Dat schrijft Het Parool. Veenboer is bedenker en directeur van de Awakeningsfeesten en –festivals. Hij verkocht de Awakeningsorganisatie in september 2014 aan het Amerikaanse SFX voor 16,5 miljoen euro cash en 3,5 miljoen euro in aandelen. Hij investeert een groot deel van de verkoopopbrengst van de verkoop van de Awakeningsfeesten in het Lloydgebouw. Het hotel beschouwt hij als een prima investering vanwege het goede rendement en de stabiele bezetting met één huurder.

De Key heeft het hotel verkocht vanwege de nieuwe Woningwet die voorschrijft dat woningcorporaties zich zo min mogelijk met commercieel vastgoed moeten bezighouden. De exploitatie van het Lloyd blijft in handen van bedenkers Otto Nan en Suzanne Oxenaar. De exploitanten hadden zelf ook een – lager – bod op het hotelvastgoed gedaan. 

 

Reageer op dit artikel