nieuws

Cobraspen verkoopt Haarlems project voor 44 miljoen

Beleggingen

Cobraspen Vastgoedontwikkeling heeft Plaza West aan de Westergracht in Haarlem voor 44 miljoen euro verkocht aan bouwcombinatie Plaza West Haarlem. De locatie heeft een ontwikkelcapaciteit van 80.000 m2.

Daarvan is 25.000 m2 ingevuld met het winkelcentrum Plaza West. Dat meldt Cobraspen. De koper heeft zich ten doel gesteld de nog 50.000 m2 aan woningen op deze locatie te realiseren. Met de verkoop is een bedrag gemoeid van 44 miljoen euro. In 1985 zette de toenmalige PTT Post het complex voor een kleine 100 miljoen gulden neer, naar een ontwerp van architectenbureau Wiegerinck. De locatie werd gezien als een toonbeeld van naoorlogse architectuur in Haarlem.

Het voormalig PTT Expeditieknooppunt werd in 1995 aangekocht door Westergracht Vastgoed, een dochter van Cobraspen. Het vastgoedbedrijf besloot het gebouw niet te slopen, maar te herontwikkelen tot een nieuw winkelgebied. Ruim achttien jaar was nodig om het bestemmingsplan van het oude postsorteercentrum te wijzigen in een bestemmingsplan dat draait om retail, wonen en maatschappelijke doeleinden. Nu zijn hier ketens als Albert Heijn, Aldi, Gall&Gall, Etos en Action gevestigd. Binnenkort doen ook een filiaal van Fit4Free en Monkeytown hier hun intrede.

Luigi Prins, directeur Cobraspen Vastgoedontwikkeling, spreekt van een succesvol winkelcentrum: ‘Waar anderen dit unieke gebouw zouden slopen zijn we in staat geweest om het te behouden en het een nieuw leven te geven. We hebben ons ruim 20 jaar sterk gemaakt voor herontwikkeling van dit gebied en zijn trots op dit staaltje van herontwikkeling en creativiteit. Het heeft geresulteerd in het meest succesvolle winkelcentrum van Haarlem, zeker in het vooruitzicht van de nog 300 te realiseren woningen op deze locatie.’

 

Reageer op dit artikel