nieuws

Basisfonds Stationslocaties verkoopt zes kantoorgebouwen

Beleggingen

Voor een bedrag van 69 miljoen euro heeft Basisfonds Stationslocaties de zogenoemde Transitportefeuille verkocht aan een combinatie van Cairn Real Estate (voormalig MPC Capital) en een buitenlandse investeerder.

De portefeuille omvat zes hoogwaardige kantoren gelegen op stationslocaties verspreid over Nederland (Breda, Groningen, Haarlem, Leeuwarden, Schiedam en Utrecht) met een totaalvloeroppervlak van 52.500 m2. Met uitzondering van het kantoor in Haarlem zijn alle gebouwen volledig verhuurd aan stabiele en hooggekwalificeerde partijen waaronder het UWV, de Rijksgebouwendienst en de gemeente Schiedam.

Basisfonds Stationslocaties is voor de helft in handen van NS, de andere helft is van institutionele beleggers. 

Vastgoedadviseur Cushman & Wakefield  was exclusief aangesteld door Basisfonds Stationslocaties voor de begeleiding van de verkoop. Houthoff Buruma was verantwoordelijk voor de juridische advisering. Koper is begeleid door Loyens & Loeff.

 

Reageer op dit artikel