nieuws

Amvest koopt 192 woningen van Midned

Beleggingen

Amvest Investment Management heeft 192 nog te bouwen appartementen in het gebouw Nijenoord 1 in Utrecht turnkey aangekocht van MidNed Projectontwikkeling.

De woningen worden opgenomen in de beleggingsportefeuille van het Amvest Residential Core Fund (ARC Fund). . 

Het gebouw is momenteel nog in gebruik door de Hogeschool van Utrecht. De oppervlakte is 21.000 m2. Het gebouw ligt aan de rand van het centrum in de wijk Noordwest Utrecht. MidNed Projectontwikkeling  transformeert  het schoolgebouw naar een woongebouw met 192 vrijesectorhuurappartementen in het middeldure segment. De voornamelijk twee- en driekamerwoningen hebben een woonoppervlak variërend van 50 tot 85 m2. Naar verwachting start de bouw eind 2016. Het gebouw, gerealiseerd in 1959 naar een ontwerp van architect Dirk Roosenburg, was oorspronkelijk het kantoorgebouw van de Detam en wordt breed gezien als waardevol architectonisch erfgoed. OPL Architecten uit Utrecht heeft daarom het transformatieontwerp gebaseerd op versterking en accentuering van de karakteristieke elementen van het oorspronkelijke gebouw.

 

Reageer op dit artikel