nieuws

Amvest haalt 140 miljoen op

Beleggingen

Amvest Investment Management verwelkomt vier nieuwe participanten in het Amvest Residential Core Fund (ARC Fund).

De gezamenlijke partijen hebben zich gecommitteerd voor in totaal 140 miljoen euro. Dit investeringsvolume wordt aangewend voor de verdere groei en versterking van de portefeuille. De nieuwe investeerders zijn Nederlandse institutionele beleggers waaronder drie pensioenfondsen. Het ARC Fund telt per 1 januari 2016 dertien participanten.

 

Beleggen in vrijesectorhuurwoningen staat volop in de belangstelling bij institutionele beleggers. Als gevolg van de aantrekkende woningmarkt en de veranderde regelgeving zien beleggers een goed momentum om nu woningen aan de portefeuille toe te voegen. De grote vraag naar middeldure huurwoningen zal de komende jaren nog verder toenemen. Recent onderzoek in opdracht van Amvest laat een extra marktpotentioneel zien van jaarlijks 6.000 nieuwbouwhuurwoningen in de vrije sector in de veertig grootste steden van Nederland.

Reageer op dit artikel