nieuws

Vesteda verkoopt voor 50 miljoen aan De Boompjes

Beleggingen

Vesteda verkocht 336 appartementen, twee inpandige parkeergarages en 8.687 m2 aan commerciële ruimten aan De Boompjes in Rotterdam. De appartementen zijn verdeeld over drie woontorens.

Vesteda verkoopt voor 50 miljoen aan De Boompjes

Koper is Grouwels Vastgoed. Met een verkoopprijs van meer dan 50 miljoen euro vertegenwoordigt deze transactie de grootste single asset deal in woningbeleggingen van afgelopen jaren. Capital Value begeleidde Vesteda bij de transactie. De Brauw Blackstone Westbroek trad op als juridisch adviseur voor Vesteda.

Vesteda is een vastgoedbelegger in woningen en richt zich in het geliberaliseerde huursegment primair op het middeldure huursegment. Arjan Schakenbos, CEO Vesteda: ‘Gezien de mix van appartementen in het gereguleerde en middeldure huursegment en het relatief grote aandeel commerciële ruimten hebben we besloten om De Boompjes te verkopen. Met deze verkoop geven wij ook invulling aan de strategie van verversing van onze portefeuille. Daarbij verkopen we jaarlijks gemiddeld 5 procent van de portefeuille.’

Kees van Harten, directeur Capital Value: ‘In de huidige markt is deze transactie qua omvang bijzonder. Er was zowel nationale als internationale belangstelling voor dit complex, mede gezien de unieke ligging aan de Maas. De meeste belangstelling kwam van particuliere beleggers, op dit moment de grootste kopersgroep op de woningbeleggingsmarkt.’

Uit het onderzoek dat Capital Value onlangs publiceerde blijkt dat particuliere beleggers in 2013 in totaal bijna 1 miljard euro beschikbaar hebben voor de aankoop van huurwoningen. Woningen in het middeldure segment, zoals in het complex aan de Boompjes, zijn favoriet. Beleggers zijn over het algemeen positief over de Nederlandse huurwoningmarkt. De lage leegstand, de positieve huurprijsontwikkeling, het inflatiebestendige karakter, de groei van het aantal huishoudens en de bevolking, de afname van de bouwproductie én de spreiding van het debiteurenrisico spelen daarbij een belangrijke rol. Daarnaast zijn zowel Nederlandse als Duitse banken op dit moment bereid Nederlandse woningbeleggingen te financieren.

Reageer op dit artikel