nieuws

Winkelfonds Duitsland 7 van HIG succesvol geplaatst

Beleggingen

Holland Immo Group heeft Winkelfonds Duitsland 7 succesvol geplaatst. Dit fonds belegt in de financiering van twee nieuwe Duitse winkelcentra, in totaal 19,3 miljoen euro, voor dagelijkse boodschappen (food en non-food).

Winkelfonds Duitsland 7 van HIG succesvol geplaatst

De vastgoedportefeuille bestaat uit twee centraal gelegen binnenstedelijke winkelcentra in de steden Berlijn en Hamm (deelstaat Noordrijn-Westfalen). Circa 96 procent van de huurstroom is afkomstig van grote Duitse winkelketens zoals REWE, Combi, Aldi, Takko, dm-drogerie en een bankfiliaal van Volksbank Hamm. De resterende gemiddelde looptijd van de huurcontracten bedraagt circa vijftien jaar. De beoogde looptijd van het fonds is zeven tot tien jaar.

Het fonds en de beheerder staan onder toezicht van de AFM. Er werden 1.672 participaties van 5.000 euro per participatie geplaatst, in totaal circa 8,4 miljoen euro. Inschrijving stond open vanaf medio december 2012. Het totale investeringsvolume bedraagt 19,3 miljoen euro en is voor ca. 11 miljoen euro (57 procent) hypothecair gefinancierd bij de Duitse WGZ Bank. Het verwachte totaalrendement bedraagt 8,8 procent op jaarbasis. Het directe uitkeerbare rendement is geprognosticeerd op 7,2 procent per jaar.

Reageer op dit artikel