nieuws

Union koopt kantoor IJDock voor 19 miljoen euro

Beleggingen

ASR Vastgoed Ontwikkeling heeft het grootste deel van de kantoortoren op IJDock verkocht aan het Duitse Union Investment Real Estate. Het elf verdiepingen tellende gebouw heeft een oppervlakte van 8.500 m2. Union wordt eigenaar van de derde tot en met de elfde verdieping in de kantoortoren. De Duitse belegger betaalde daarvoor 19 miljoen euro, meldt Savills, vastgoedadviseur van Union. De transactie vond plaats op 6 maart.

Union koopt kantoor IJDock voor 19 miljoen euro

De onderste drie verdiepingen zijn eigendom van de Rijksgebouwendienst en vestigt de Dienst Waterpolitie van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD). ASR Vastgoed Ontwikkeling heeft al huurovereenkomsten afgesloten met Wieringa Advocaten, A.T. Kearney, Everaert Advocaten en Six Advocaten. Zij kozen voor IJDock vanwege de ideale locatie dichtbij de binnenstad, het Centraal Station en het Paleis van Justitie. Andere reden was de uitstraling en allure van het kantoor, direct gelegen aan het IJ.

In het kantoorgebouw is in totaal nog 1.200 m2 kantoorruimte op de bovenste drie zelfstandige verdiepingen beschikbaar voor verhuur. Savills en Nauta Dutilh adviseerde Union Investment Real Estate bij de transactie. DRS Makelaars en Houthoff Buruma begeleidden ASR Vastgoed Ontwikkeling.

Reageer op dit artikel