nieuws

Oud Shell-kantoor Oostduin wordt wooncomplex

Beleggingen

De Duitse belegger IBV heeft het voormalige Shell-kantoor aan de Oostduinlaan 75 in Den Haag ‘voor een marktconforme prijs’ verkocht aan een niet nader genoemd groepje private investeerders. Dat maakte gisteren Cushman & Wakefield bekend, die de verkoper adviseerde in deze transactie.

Oud Shell-kantoor Oostduin wordt wooncomplex

Het kantoor heeft een bruto vloeroppervlak van ongeveer 39.000 m2, waarvan 31.750 m2 verhuurbaar. De huidige huurder CB&I (voorheen: ABB Lummus Global) huurt ongeveer twee derde van het gebouw. Over ruim een jaar vertrekt de gas- en olie-dienstverlener uit het kantoor. Naar verluidt heeft CB&I al een huurovereenkomst getekend voor een ander Haags kantoor.

De investeerders zijn voornemens het gebouw te converteren naar een woonbestemming. Nog onbekend is of ze het gebouw willen slopen en nieuwbouw willen plegen of het willen herbestemmen. Het kantoor aan de Oostduinlaan is ooit in opdracht van Shell gebouwd. Shell heeft het kantoor daarna afgestoten en verkocht aan IBV. IBV plaatste het kantoor in het Berlinovo BB Fonds Holland II.

Cushman & Wakefield adviseerde in deze transactie de verkoper. Notariskantoor Houthoff Buruma adviseerde de verkoper op juridisch en notarieel vlak.

Reageer op dit artikel