nieuws

Internos koopt Ibis Den Haag voor 15,5 miljoen euro

Beleggingen

Internos Hotel Real Estate Fund koopt hotel Ibis Den Haag City Centre voor 15,5 miljoen euro van Aprirose Real Estate Investment. Dat meldt de Hotels & Hospitality Group van Jones Lang LaSalle, die de verkoop namens Aprirose begeleidde.

Internos koopt Ibis Den Haag voor 15,5 miljoen euro

De verkoop van het hotel met 197 kamers, dat met garantie van Accor SA wordt verhuurd aan Nhere uit Badhoevedorp, was geïndexeerd tot 75 procent van de Nederlandse consumentenprijsindex. Het lopende contract van twaalf jaar was nog niet verstreken.

De verkoop van het hotel, ter waarde van 15,5 miljoen euro, betekent een bruto aanvangsrendement van 7,36 procent. Accor is met ruim 3.500 hotels en 450.000 kamers vertegenwoordigd in 92 landen en marktleider in Europa. Voor maart 2013 kreeg Accor van zowel Fitch Ratings als van Standard & Poor’s de kwalificatie BBB-outlook stable rating.

Adam Wilson, vice-president van de Hotels & Hospitality Group van Jones Lang LaSalle: ‘De verkoop van het beleggingsobject na acht jaar past binnen het bedrijfsplan van Aprirose en is kenmerkend voor de dynamische interesse van institutionele beleggers in centraal gelegen hotels die worden verhuurd aan sterke partijen, zoals Accor.’

Reageer op dit artikel