nieuws

Duitse belegger koopt nieuwe hoofdkantoor AkzoNobel

Beleggingen

Union Investment Real Estate GmbH koopt het nieuwe hoofdkantoor van AkzoNobel aan de Zuidas in Amsterdam van Dura Vermeer Vastgoed, zo maakte de onderneming deze week bekend. Een aankoopbedrag is niet genoemd.

Duitse belegger koopt nieuwe hoofdkantoor AkzoNobel

Het gebouw aan de Beethovenlaan is voor vijftien jaar verhuurd aan Akzonobel. Na oplevering in het derde kwartaal van 2015 wordt het gebouw ingebracht in het open-end fonds Unilmmo Deutschland. ‘Verhuur aan deze financieel sterke onderneming betekent zekere huurinkomsten op de langere termijn voor het fonds’, aldus dr. Frank Billand, chief investment officer van de in Hamburg gevestigde investeerder. Het nieuwe gebouw heeft het hoogste Breeam-certificaat voor duurzaamheid en is zo geconstrueerd dat het ook als multi tenant-gebouw kan worden gebruikt. Het omvat 15.216 m2 en telt 74 parkeerplaatsen.

De aankoop is de tweede van het Duitse fonds in Amsterdam. In 2011 kocht Union Investment het Crowne Plaza Hotel, dat ook voor een langere periode is verhuurd. Momenteel zijn er twee projecten aan de Zuidas (AkzoNobel en Deloitte, 40.000 m2) in aanbouw. Daarnaast verwacht men begin 2014 te beginnen met het nieuwe hoofdkantoor van Stibbe (14.400 m2). Akzo en Stibbe hebben nu in de Atrium Torens aan de Strawinskylaan in Amsterdam in totaal ruim 25.000 m2 in gebruik. Die komen na de verhuizing vrij. Eigenaar van deze torens is Commerz Real.

Union Investment Real Estate GmbH werd bij de transactie geadviseerd door Savills, CVO en Loyens & Loeff, Dura Vermeer Vastgoed door CBRE en Lexence.

Reageer op dit artikel