nieuws

Ballast Nedam verkoopt grondpositie Nieuwegein

Beleggingen

Ballast Nedam heeft het laatste stuk grond in eigen beheer op bedrijventerrein de Liesbosch in Nieuwegein verkocht aan GaragePark Nederland. Het betreft een oppervlakte van 6.700 m2 waar 180 kleinschalige garage- en bedrijfsunits in vier verschillende formaten zullen worden gerealiseerd. De Boorder Bedrijfshuisvesting trad op namens Ballast Nedam bij deze transactie.

GaragePark Nieuwegein wordt in fases gerealiseerd en heeft een hoog opleveringsniveau, diverse faciliteiten en een uitstekende beveiliging. De garage- en bedrijfsunits zijn te gebruiken voor diverse doeleinden, waaronder selfstorage, transportoverslag, bedrijfsunit, koel- en/of vriesruimte of als garagebox. De units worden zowel te huur als te koop aangeboden. De verkoop van deze units is onlangs begonnen. De Liesbosch is in 1934 in het bezit gekomen van Ballast Nedam. Na jarenlang dienst te hebben gedaan als scheepswerf en machinefabriek besloot Ballast Nedam in de jaren negentig zijn industriële activiteiten te herstructureren en De Liesbosch te revitaliseren.

Het zuidelijke en middendeel zijn verkocht aan een scala aan bedrijven en het noordelijke deel is ontwikkeld voor hoogwaardige bedrijfskantoren. Aan de oever van het Merwedekanaal realiseerde Ballast Nedam het kantorencomplex De Admiraal I en II, waar sinds 2002 het hoofdkantoor is gevestigd. Met de verkoop van grond aan Garagepark Nederland verkoopt Ballast Nedam het laatste stuk grond dat het nog in eigen beheer had. Hiermee is de ontwikkeling van het gebied de Liesbosch afgerond.

Reageer op dit artikel