nieuws

Pathé koopt bioscoop Amersfoort Eemplein

Beleggingen

Green heeft de bioscoop in multifunctioneel complex Amersfoort Eemplein verkocht aan Pathé theaters. De bioscoop heeft acht zalen en was al door Pathé theaters in gebruik.

Pathé koopt bioscoop Amersfoort Eemplein

Het Eemplein ligt in de Amersfoortse binnenstad tussen de Amsterdamseweg en de rivier de Eem. Het is eind 2012 opgeleverd en bestaat uit diverse grootschalige winkels, horeca en het culturele centrum Eemhuis, waarin onder andere een bibliotheek gevestigd wordt. De ondergrondse parkeergarage biedt ruimte aan 625 parkeerplaatsen. Het gebied rondom Eemplein bloeide de afgelopen jaren op door de ontwikkeling van de Hogeschool Utrecht, de toevoeging van woningen in het hogere segment, horeca aan De Eem en de ontwikkeling van het stationsgebied.

CBRE adviseerde eigenaar Green in samenwerking met Lexence Advocaten & Notarissen en Progam Bouwmanagement over de verkoop. Pathé theaters werd bijgestaan door NautaDutilh en vb&t groep.

Reageer op dit artikel