nieuws

HIH Global koopt hoofdkantoor TomTom

Beleggingen

De Duitse Fondsmanager HIH Global Invest heeft voor een institutionele partij een Amsterdamse kantoorgebouw van circa 9.000 m2 gekocht. Het gebouw doet dienst als hoofdkantoor van TomTom.

HIH Global koopt hoofdkantoor TomTom

Een woordvoerder van HIH Global Invest in Hamburg wil niet zeggen welk pand het betreft en wie de verkopende partij is. Het hoofdkantoor van TomTom is gevestigd op drie locaties in de hoofdstad: Rembrandtplein 35, Oosterdokstraatstraat 114 en De Ruyterkade 154. Het gaat volgens de woordvoerder in ieder geval niet om Oosterdoksstraat, zoals een vastgoedmedium gisteren blijkbaar ten onrechte meldde. Vermoedelijk betreft het het gebouw Admiraal de Ruyter aan de Ruyterkade. Bij dat pand behoren ook 35 parkeerplaatsen.

De acquisitie bewijst volgens Andreas Schulz, bestuursvoorzitter van HIH Global Invest, dat er kansen zijn in de Nederlandse kantorenmarkt voor defensief ingestelde Duitse beleggers. Zijn onderneming zoekt verder naar nieuwe investeringsmogelijkheden op de beste locaties in Amsterdam en Rotterdam. HIH Global Invest, onderdeel van de Duitse vastgoeddienstverlener Warburg, heeft voor 4,1 miljard euro aan vastgoed onder management. HIH Global Invest werd bij deze aankoop geadviseerd door advocatenkantoor Lexence. De verkoper werd terzijde gestaan door vastgoedadviseur DRS Makelaars.

Reageer op dit artikel