nieuws

Duinweide koopt winkelcomplex NSI Spijkenisse

Beleggingen

Duinweide Investeringen kocht het winkelcomplex Rozemarijndonk in Spijkenisse van NSI. Duinweide plaatst het complex op 28 februari in Borghwijck Vastgoed CV. De CV verwacht een direct rendement van gemiddeld 7,2 procent over tien jaar gemeten.

Duinweide koopt winkelcomplex NSI Spijkenisse

Duinweide zegt hiervoor geen garantie te kunnen geven, maar wil reserveringen maken voor eventuele leegstand en een hogere herfinancieringsrente. Deze reserveringen vallen vrij aan de CV als ze niet nodig. Hierdoor kan het rendement stijgen, aldus Duinweide. Het complex is in 20120 verbouwd en uitgebreid naar 3.088 m2 en voor 100 procent verhuurd. 

De aankoop past in het selectiebeleid waarbij Duinweide zich richt op ‘supermarkten van de toekomst’. Hierbij spelen factoren zoals ruime afmetingen, goede parkeervoorziening en een sterk verzorgingsgebied. In ruim een jaar tijd heeft Duinweide 36 miljoen euro aan fondsinvesteringen gedaan. In alle fondsen participeert zijzelf ook mee. Namens Duinweide treedt Deloitte Belastingadviseurs op als fiscaal adviseur en AKD als juridisch adviseur en notaris.

Reageer op dit artikel