nieuws

De Goede Woning verwerft 40 jongerenwoningen

Beleggingen

Woningcorporatie De Goede Woning heeft een overeenkomst getekend voor de afname van 40 nieuwbouw jongerenwoningen aan de Akeleituin/Chrysantentuin in de wijk Seghwaert te Zoetermeer.

Van Omme & De Groot Projectontwikkelaars en Bouwers gaat de woningen bouwen. De bouw zal naar verwachting in mei van start gaan. De woningen worden verhuurd aan jongeren tot 23 jaar met een beperkt inkomen. De huurprijs is zo bepaald dat deze jongeren zo nodig nog in aanmerking komen voor huurtoeslag. Dit vraagt een forse financiële aderlating van De Goede Woning. ‘Wij moeten ruim 70.000 euro als toekomstig verlies op de huurinkomsten nemen, maar wij vinden de realisatie zo belangrijk dat wij bereid zijn om dit verlies te accepteren’, aldus de corporatie.

Grenzend aan de locatie van de 40 jongerenwoningen gaat Van Omme & de Groot ook 25 levensloopbestendige grondgebonden koopwoningen bouwen. De ontwikkeling hiervan wordt binnenkort gestart. De Goede Woning is hierin geen partij.

Reageer op dit artikel