nieuws

Vestia verkoopt 1.400 studentenwoningen aan SSH

Beleggingen

Woningcorporatie Vestia verkocht 1.422 studentenwoningen in Rotterdam aan Stichting Studenten Huisvesting (SSH). Ook neemt SSH 97 parkeerplaatsen over van Vestia. Dat maakten de partijen gisteren bekend, zonder financiële informatie.

Vestia verkoopt 1.400 studentenwoningen aan SSH

De verkoop maakt onderdeel uit van een herstructureringsprogramma voor de in problemen geraakte woningcorporatie. Een woordvoerder van Vestia zegt tevreden te zijn met de verkoopprijs. ’Er wordt alleen maar verkocht als het een financiële bijdrage levert, we blijven niet met een restschuld zitten’, aldus de zegsman.

Vestia wil de komende tien jaar jaarlijks bijna 1.600 woningen afstoten. Dat moet de corporatie er op termijn weer financieel bovenop helpen. Vorig jaar verkocht Vestia bijna 700 eengezinswoningen. In totaal heeft de corporatie ongeveer 90.000 woningen in bezit. Vestia raakte vorig jaar in diepe schulden door verkeerde investeringen.

Reageer op dit artikel