RNHB kijkt naar het verhaal achter elke financieringsaanvraag

RNHB kijkt naar het verhaal achter elke financieringsaanvraag
Marga Boerman, Head of Real Estate Advisory & Portfolio Management van RNHB

Met maar één focus, het financieren van vastgoed, heeft RNHB zich de afgelopen ja-ren ontpopt als dé vastgoedfinancier van Nederland. Marga Boerman, sinds twee jaar Head of Real Estate Advisory en Portfolio Management, legt uit waarom RNHB het wél mogelijk maakt, op duurzame en toekomstbestendige wijze.

‘Er is meer mogelijk met een vastgoedfinanciering van RNHB’ en ‘Wij maken het wél mogelijk’ zijn de optimistische boodschappen waarmee RNHB zich binnenkort ook op de Provada (hal 12, stand 57) nadrukkelijk profileert als een vastgoedfinancier die verder durft te gaan dan de concurrentie en ook flexibeler en slagvaardiger is. “We richten we ons zowel op particulieren als op professionals,” licht Boerman de strategie toe. “Van een lening van 50.000 euro tot 50 miljoen euro en zelfs daar boven, bestrijken we daarbij de complete vastgoedfinancieringsmarkt. En de vastgoedmarkt: woningen, winkels, kantoren, bedrijfsverzamelgebouwen, horeca, distributiecentra, mixed-used panden. Met ons valt overal over te praten, ook over financiering van vastgoed in krimpregio’s of achterstandswijken. RNHB financiert vastgoed in alle sectoren. Het belangrijkste is dat we geloven in het verhaal achter de financieringsaanvraag.”

RNHB Simpl.

Omdat in (rand)stedelijke gebieden simpelweg meer mensen wonen en werken en dus ook meer vastgoedtransacties plaatsvinden, ligt daar wel een van de zwaartepunten van de RNHB-activiteiten. Boerman: “Met een rente vanaf 2,45 procent, is RNHB Simpl. een voordelige vastgoedfinanciering die speciaal is ontwikkeld voor professionele vastgoedinvesteerders die zelfstandig residentieel vastgoed in stedelijke gebieden van Nederland willen financieren.”

RNHB heeft zich ontwikkeld tot dé vastgoedfinancier van Nederland”

Mede dankzij specifieke financieringsproducten als RNHB Simpl. en, in het algemeen, aantrekkelijke condities op het gebied van rentetarief, looptijd en maximale loan-to-value, heeft RNHB zich ontwikkeld tot dé vastgoedfinancier van Nederland. “Als het om het gefinancierde vastgoedvolume gaat zijn we niet de grootste, maar binnen de vastgoedfinancieringsmarkt is RNHB wel de grootste gespecialiseerde speler,” weet Boerman. “We hebben maar één focus: het financieren van vastgoed. Mede dankzij een groot landelijk netwerk van intermediairs, die de lokale markt als geen ander kennen, geeft ons dat qua kennis en ervaring een grote voorsprong die ons in staat stelt om mee te denken met ons klanten.”

RNHB kijkt naar het verhaal achter elke financieringsaanvraag

Transformatie

RNHB is er volgens Boerman zowel voor de particulier die een tweede woning wil kopen, met de bedoeling die te gaan verhuren (buy-to-let), als voor een professionele belegger die een grote vastgoedportefeuille wil laten groeien. “Vanaf een financiering van 2,5 miljoen euro is er sprake van maatwerk en kan een klant rekenen op een persoonlijke aanpak en een relatiemanager binnen RNHB, die in kansen denkt en graag met de klant meebeweegt. Op retailgebied bijvoorbeeld. Zoals we een van de eerste financiers waren die in de buy-to-let-markt sprongen, zijn we nu een van de weinige financiers die blijft geloven in winkels. Niet onvoorwaardelijk, de locatie, de formule en toekomstmogelijkheden moeten goed zijn, maar de opmars van e-commerce ten spijt zien wij op veel plekken in Nederland nog steeds ruimte voor retail.”

Transformeren is van alle tijden, maar juist nu kan het dé duurzame oplossing zijn.”

In dat verband noemt Boerman transformatie een logisch middel om binnensteden van nieuwe functies en nieuw elan te voorzien. “Het is niets nieuws, transformeren is van alle tijden, maar juist nu, nu ruimte, grondstoffen en vakmensen schaars zijn, kan het dé duurzame oplossing zijn voor gebouwen en gebieden die aan revitalisatie toe zijn. We investeren daar ook gericht in, met een verduurzaamhypotheek en door ook  transformaties met een bouwdepot te faciliteren. Mooie voorbeelden daarvan zijn een school in Delft en een kantoorgebouw in Amersfoort, die dankzij financiering door RNHB konden worden omgetoverd in respectievelijk starterswoningen en appartementen in het middeldure huursegment.”

Lange-termijn-focus

Kenmerkend voor RNHB is volgens Boerman ook de focus op de lange termijn. “Veel meer dan naar conjuncturele ontwikkelingen, kijken we naar de structurele, langjarige ontwikkelingen in de economie en onze maatschappij. Dwars door de coronapandemie heen, hebben we daardoor de afgelopen jaren een constante omzetgroei kunnen realiseren. Wat daarbij ook meespeelt is dat we heel goed in staat zijn om te anticiperen op trends en veranderingen in de markt. Neem de woningmarkt en daarbinnen specifiek de buy-to-let-markt. We zien dat deze financieringsmarkt nu volwassen is, met veel spelers en keuzen voor klanten. We zijn en blijven hierin actief, maar blijven ook op zoek naar nieuwe markten, waarin we weer de eerste of een van de weinige spelers kunnen zijn. Daarom richt RNHB zich ook op andere segmenten van de vastgoed- en de vastgoedfinancieringsmarkt.”

Dat woningbeleggers de laatste tijd onder vuur liggen, met onder andere de hogere overdrachtsbelasting als resultaat, noemt Boerman onterecht. “Het heeft geen zin om een zondebok aan te wijzen. Het tekort aan woningen is een complex probleem dat een verscheidenheid aan oorzaken kent. Om te komen tot een goede oplossing moeten juist alle stakeholders, ook particuliere beleggers, samenwerken aan een oplossing, die uiteindelijk minder eendimensionaal zal moeten zijn dan wel eens wordt geframed.”

RNHB kijkt naar het verhaal achter elke financieringsaanvraag

Transformatie Award

RNHB is niet alleen prominent aanwezig op de Provada, maar ook sponsor van de Vastgoedmarkt Transformatie Award 2021 die tijdens het Nationaal Vastgoeddiner op 17 november wordt uitgereikt. Volgens Boerman is die sponsoring illustratief voor het vertrouwen van de vastgoedfinancier in de Nederlandse economie in het algemeen en de vastgoedmarkt in het bijzonder. “En in ons vertrouwen in transformatie, als katalysator van de verduurzaming en revitalisatie van binnensteden en gebieden met dreigende leegstand en verloedering. Als dé vastgoedfinancier van Nederland wil RNHB dat ook in de toekomst graag mogelijk blijven maken.”

Over RNHB

RNHB B.V. is een toonaangevende Nederlandse buy-to-let en mid-market kredietverstrekker met kennis over de nationale, regionale en lokale vastgoedmarkt. RNHB financiert commercieel, residentieel en gemixt vastgoed van € 50.000 tot € 50 miljoen + in alle regio’s in Nederland. Daarnaast financiert RNHB ook (duurzame) verbouwingen en transformaties.

Dit artikel is gesponsord door RNHB.